Home Affordablability Calculator – Hvor meget hjem har jeg råd til?

En boligprisberegner kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget hus du har råd til, baseret på din indkomst og gæld. Bruttoindkomst er det beløb, du tjener før skat og divideres med 12 for at bestemme kvalificerende indkomst. Månedlige udgifter skal også medtages. Långiveren vil også se på dine samlede gældsbetalinger og dividere dette med din indkomst, som kaldes dit gældsforhold. For at bestemme din overkommelighed skal du sørge for at vide, hvor meget du har råd til at betale hver måned.

Der er mange måder at afgøre, om et hjem er inden for din overkommelige pris. En boligprisberegner bruger afrundede tal og tommelfingerregler, såsom ikke at have en månedlig realkreditbetaling, der er mere end to og en halv gange din månedlige bruttoindkomst. Månedlige gældsforpligtelser skal være lavere end 45 procent af din månedlige bruttoindkomst. Glem ikke at indregne lukkeomkostninger, ejendomsskatter og husejerforsikring, fordi disse kan tilføjes.

En anden måde at bestemme din overkommelighed på er ved at beregne din forskudsbetaling. Typisk skal folk have mindst en tyve procent forskudsbetaling. At lægge et større beløb vil reducere dit forhold mellem lån og værdi, hvilket vil påvirke långiverens risikovurdering. Men jo mere du lægger ned på huset, jo mere overkommelige vil dine månedlige betalinger være. Hvis du planlægger at betale dit realkreditlån fuldt ud, vil en højere forskudsbetaling reducere de månedlige betalinger, og du vil være i stand til at nyde dit nye hjem hurtigere.

Hvis du overvejer at købe et hjem, bør du overveje størrelse og beliggenhed. Et hjem med tre soveværelser og to badeværelser i Houston ville for eksempel koste cirka $ 300.000.

At have så meget forskudsbetaling vil give Martin mulighed for at købe et hus i samme prisklasse. Afhængigt af hvor meget forskud han har, har han råd til et hjem til en værdi af fem gange hans opsparing. Men hvis han beslutter at købe et hus i en højere prisklasse, bliver han nødt til at lægge en tyve procent nedbetaling. Det ville begrænse hans køb til en bolig, der koster fem gange hans opsparing.

Uanset størrelsen på din forskudsbetaling skal du sørge for at kende dine månedlige udgifter, før du ansøger om et realkreditlån. Ved at forstå, hvor mange penge du kan bruge komfortabelt, har du råd til et hjem uden at ofre andre store økonomiske mål. For eksempel, hvis du tjener $ 4,000 om måneden, har du ekstra $ 500 om måneden efter at have betalt dit realkreditlån. At tage hensyn til andre typer forbrug er afgørende i din økonomiske planlægning.